fredag 11 maj 2012

Post Extra Extra

Då var vi klara med Extra Extras andra säsong i den nya tappningen med Jesper Rönndahl som programledare. Vi har lugnat ner jämfört med genren i övrigt, ökat stringensen sen säsong 1 och vi är nu så nära ett brittiskt panelprogram som någon någonsin varit i Sverige. (QI tar den stafettpinnen i höst kanske?)

Just nu gör jag andra saker, men vi får se om vi får komma tillbaka. Jag ger ett sommartack till kompisarna på MTG som alltid gett mig ett stort förtroende och det gör alltid livet som producent enklare.

Vi har en nöjd kanal och vi har nöjda tittare. Jag kan verkligen haja om man inte är sugen på att på ett panelprogram om man zappar förbi efter 60-70 säsonger av den varan i svensk TV. Men kolla imorgon och säg inte till mig att ni tycker det är dåligt, för det är det inte. 

Det som jag däremot tycker är skitviktigt är att program av den här typen med lite lägre trösklar för medverkande/kreatörer fortsätter existera. Det odlar nya manusförfattare och nya komiker. Jag har tagit in en handfull av respektive senaste två säsongerna och jäklar vad dom har skött sig bra. Josefin Johansson skojade sig till en given plats som ett av Extra Extras ankare och en liten nallebjörn som Martin Lagos var såhär rolig i sin debut:


Redaktionen har jag varit jättenöjd med, men om jag ska lyfta fram en sak så är det att
bland författarna av skämt och sketcher dom två säsonger jag producerat så har jag haft fem tjejer på lönelistan: alla svinroliga. Det är ganska lätt att sätta ihop en humorredaktion med åtminstone hälften tjejer. Om viljan finns.
2 kommentarer:

Josefin sa...

Hurra! Du har börjat blogga igen! Det fick jag reda på när jag googlade mig själv.

Johan S sa...

Äsch. Det blir bara litet. Men det är inte 140 tecken och väldigt ohippt. Skönt. Jag är hemma.