tisdagen den 10:e februari 2009

5x15

Jag tror det finns 100 ståuppare i Sverige som har en bra sjua (alltså är roliga i sju minuter). En tredjedel av den siffran är roliga i en kvart. Ytterligare en tredjedel av dessa är roliga i en halvtimme (ja, jag blir lätt uttråkad) och en tredjedel av dessa kan vara roliga i en timme.

I samarbete med världens bästa krögare på Restaurang Glashuset i Gustavsberg startar jag nu klubben 5x15. 5 komiker kör 15 minuter var. Det blir äggklocka på scen, vavava-ljudeffekter, Benny Hill-musik. Tramsigt och kul.

Det är bokat och klart för den 3 april och 8 maj. Det är fredag, det är tacos (Taco comedy är för övrigt ett bra namn, Valle, men det får bli en annan gång) och det är lite tuffare än på sommarklubben Stand-up i Glashuset.

Förutom att den fantastiska publiken i min hemkommun ska få se stand-up, så vill jag vara storsint nog att låta dom bästa av dom nya komikerna få vara roliga lite längre tid än under en tight sjua.

Alla säger att en kvart per komiker är lagom. Nu kommer klubben som testar den tesen.

Välkomna!

5 kommentarer:

Kristoffer Appelquist sa...

Jag kommer. Men då vill jag köra sexton minuter.

LBO (Sköld) sa...

Jag kan ställa klockan på det om du vill. I smyg.

Fast med tanke på hur kär du är i pengar, så vill jag att du kommer i sommar istället.

Mats Andersson sa...

Fast vänta nu! En tredje del av en tredje del av en tredjedel av 100 blir ungefär 3,7.

Innebär det att 3 komiker i Sverige kan vara roliga i en timme och att en av de (11,1111...) som kan vara roliga i en halvtimme egentligen kan vara roliga i 42 min ?(60 min * 0,7)

Kul idé med 15-minutersspotar!

LBO (Sköld) sa...

Mats, du har räknat ut det väldigt exakt. Jag står för det. Många skulle säga att kanske 20 stycken kan vara roliga i en timme, men jag håller inte med.

Johabbed sa...

Låter som en finfin klubb det där. Gillar när ståuppklubbar har ett uttänkt koncept.