fredag 30 november 2007

Debrief Oplanerat

Igår var det dags för "Oplanerat med David Batra (och vänner)". Så hade jag som arrangör marknadsfört showen. Det visade sig stämma. Mer om det sen.

Jag var på plats innan middagsgästerna för att placera ut en frågelåda där publiken kunde få skriva lappar med frågor om allt mellan himmel och jord.

Några minuter innan 21.00 var alla komiker på plats. Vi bestämde oss för att köra korta presentationsset på ett pärlband. Jag var upp först och betraktade det ovanligt avvaktande mottagandet från Glashuspubliken som att dom hade hört alla mina skämt tidigare. Nya skämten gick väl inte mycket bättre dom. Väldigt missnöjd med hur jag inledde, men hur som helst lämnade jag över till Lena Frisk som försökte veva igång publiken med bättre framgång. Batra instruerade Tobias Persson att köra ett något längre set. Det var bra. Tobbe var bra. Sen släppte han på David som berättade att han fyllt 35 med alla krämpor det innebär.

Sedan tog vi alla på plats scen och skulle börja beta av lapparna i den välfyllda hinken. Det blev riktigt jävla bra. Lena tog hand om den kvinnlliga delen av publiken och kallade oss humorsveriges mesigaste killar, Batras gryma rutin gjorde att han hade skämt på allt, Tobias stod och busade på sin kant under publikens skratt och applåder och jag försökte konstruera mina skämt på en höft på andra kanten och lyckades också väldigt bra. Alla gjorde bra ifrån sig, men den starkast lysande stjärnan var David Batra. Han dominerade. Alla fick skratt, men han dominerade.

David frågade om det fanns någon sista fråga, en tjej räckte upp handen och frågade "när kommer ni tillbaka?"

Summa summarum: publiken väntade sig Oplanerat-showen, inte stand-up:en. När David, Tobias Persson och Robin Paulsson kör den här showen på Slagthuset på måndag är det marknadsfört som stand-up med David + support. Då kommer det Oplanerat-konceptet komma som en överraskning. Igår var det uppenbarligen det publiken ville ha och som dom ville ha det.

Oplanerat var en otroligt bra form för stand-up, men det kräver också folk med rutin på scenen för att det ska bli bra. Kul var det hursomhelt.

Tack för igår David, Lena och Tobias. Alltid ett nöje!

1 kommentar:

David Batra sa...

Tack för dom fina orden min vän och snyggt arrangerat av dig. Fan va kul vi hade.Nu drar jag till Amsterdam. David Batra