måndag 17 maj 2010

"Tjejroast" vs Petra Mede show avsnitt 9

Ikväll går ännu ett starkt avsnitt av Petra Mede show. Gäster är Adam Alsing, Nour-El Refai och Arja Saijonmaa. Det tycker jag ni ska kolla på.

Nu hann Aftonbladet och Annika Lantz före med den här artikeln. Lite synd för jag hade just tänkt blogga om det här med karl i klänning. Ännu en av dessa pinsamma poänger kring manliga vs kvinnliga komiker (minns Johan Glans i kvinnokläder i Parlamentet).

Har hört att Annika Lantz-roasten inte var särskilt lyckad. Får se hur mycket jag hinner se av den ikväll. Point made: "se, en hel panel med kvinnor och det blir inte roligt." Jag kan inte uttala mig just om det programmet för jag var inte där.

En sak jag däremot vet är att kvinnliga tittare värderas mindre än manliga. Morgonsoffan hade som bäst runt 350' kvinnliga tittare och 250' manliga tittare per avsnitt och lades ner. På måndagskvällarna tittar killarna på Roast på Berns och tjejerna på Petra Mede show (lite hårddraget för Roast på Berns har många fler tittare), men gissa hur många kvinnliga talkshowvärdar det finns i höst. Just det noll. Vi låter Robin, Skavlan och Hellenius sköta det där. Män gör ju sånt mycket bättre.

Jag tycker det är roligt när det är blandat. Det gäller i dom allra flesta sammanhang jag kan komma på.

3 kommentarer:

Maria sa...

Betyder det att PMS inte kommer tillbaka i höst? :(

LBO (Sköld) sa...

Ja, det gör det. Petra, jag och exekutiva producenten på TV3 är alla lika ledsna för det. Beslutet tas av dom höga herrarna (för dom är herrar) på MTG.

Trist :(

Maria sa...

Skit!