torsdag 26 augusti 2010

Huvudräkning

Enligt opinionsundersökningarna och ett snabbt överslag i huvudet* finns det idag fler Sverigedemokrater än muslimer i Sverige. Gissningsvis lever SD:s väljare, åtminstone i smyg, i tron att muslimerna är i majoritet om 50 år OM VI INTE GÖR NÅGOT.

Det var väl ett av, det ur Bevara Sverige Svenskt-rörelsen sprunga, Sverigepartiets huvudbudskap för cirka 20 år sen. Invandrarna är snart i majoritet! Skulle vilja kalla det en grov feluppskattning.

Nu representerar Sverigedemokraterna i och för sig den falang ur Sverigepartiet som TYCKER samma sak, men som SÄGER det på ett lite finare sätt. SD säger väl något i stil med "ett etniskt och kulturellt homogent samhälle" numera, vilket genast får den orolige smygrasisten att fråga sig:
- HOMO-vadå? Det är väl inga bögar va?
- Nä, får dom förklarat för sig: det betyder att vi ska stoppa invandringen och utvisa så många det bara går.
- Gud så skönt. Jag var orolig där.

Fast förlåt jag glömde. SD är ju numera både bög- och kvinnovänligt. Den som tror på det, tror på vad som helst. Men vad var det Hitler sa: det är dom stora lögnerna folk går på. Opinionsundersökningar verkar tala för att Sverige är ett land man knappt vill leva i.

OCH:
Reinfeldt leder i opinionsundersökningarna. Ryter han i mot SD lite mer än det han gjorde nu i veckan kan jag lova att han vinner många mittenväljare. Och det är dom som avgör. FP och Schlingmanns nationalisttillvända utspel under mandatperioden smakar illa. Dom har ju det i sina egna händer. För Ohly lyssnar ingen mittenväljare på.


* 7 miljoner röstberättigade och 5+ procent ger över 350.000 personer, vilket är fler än antalet svenska muslimer (röst- och icke-röstberättigade sammanlagt).

Inga kommentarer: