fredag 16 januari 2009

Och så TV-dagen

Tokzappat efter en arbetsam dag. Konstaterar följande (lite så där med gubbkepsen på idag):

1)
Lennart Persson, numera Aktuellt-ankare sedan Jarl Alfredius ersattes med 4 man, är ganska dålig. Jag har alltid tyckt att han har varit dålig. Fattar inte hur SVT tänkte när dom satte in honom i studion. Fick ytterligare vatten på min kvarn när jag läste tidningen Journalisten tidigare idag. I en "Årets" sammanställning med olika journalister svarade Lennart på frågan om Årets bloggare "Nej, ingen bloggare. Det finns en diskussion där som kan vara intressant, men mest är det strunt". Strunt i massor ja, men där finns också det bästa som skrivs oavsett media, särskilit på de mer specifika områden. Att Lennart inte fattar det är tråkigt nog, men han borde vara smart nog att svara annorlunda. Nä, Lennart Persson duger inte. Sorry Lelle.

2)
Han är som gjord för talkshow, Fredrik Skavlan. Rolig bara genom att hänga med i samtalet. Att sätta gästen i centrum. En pissdålig binärfråga sticks in ibland, men den både följer samtalet och adderar massor till underhållningsvärdet. Däremot skitnödigt många gäster. Det hade varit att sätta gästen mer i centrum om det var säg 4.
Sen är iofs den som tar in Pernilla Andersson till att sjunga Sam Cooke redan ett geni.

3)
Hittade till Snillen snackar på TV4+. Vissa redaktörer kommer inte ihåg från skolan att man inte ska börja alla meningar på samma sätt. Detsamma gäller påor för nästa ämne. Annars en skön vibb, bra panel och Carina Berg är toppen.

4)
Hoppas att Skavlan och Snillen snackar blir ett slags språng in i lågkonjunkturen. Kanske vi orkar lyssna lite på människor som BARA pratar. Lite som en lysande motsats till Almenäs/Hellenius program som också sändes ikväll. Det blev Årets program på Kristallen förra året. Enligt mig kan ett program som innehåller orden SMS:a till 72400 ALDRIG bli årets program. Men det är väl bara jag.
Jag ska villigt erkänna att jag lätt kan glutta på Let's Dance. Har ändå lagt några terminer på dansklasser, men hade det blivit sämre om juryn bestämt? Nä, bara för produktionsbolagets eller TV4:s plånbok.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Hittade ett klipp på youtube, med anknytning till Morgonsoffan. Tydligen finns det "Jan Hewelius-ar" på riktigt.............

http://www.youtube.com/watch?v=Exm-rayTJZU