måndag 29 september 2008

LPO

Glöm inte premiären av Morgonsoffan SVT1 21.30 imorgon tisdag, så hörs vi senare.

3 kommentarer:

Freddi W sa...

Jag är ett stort fan av Morgonsoffan, särskilt då av Davids och Petras samspel, men gårdagens sändning tyckte jag var något av ett mellanavsnitt. Det är ju å andra sidan inte ovanligt för första avsnittet på en andra säsong, så jag är säker på att det kan bli hur bra som helst framöver.

En sak förvånade mig dock: Stresscoachen är ju ett rakt plagiat på Hipp Hipps stressade familjefar, dessutom med nära på identiska scener, om än dessvärre inte fullt lika snyggt utnyttjande av simultana aktiviteter som egentligen inte hör ihop. Som intresserad av komiker och hur humorsvängen fungerar undrar jag därför hur ni resonerade kring sådan återvinning när ni gjorde sketchen.

Vänliga hälsningar,
Fredrik

LBO (Sköld) sa...

Jag är väl medveten om Johan Westers stressade läkare i HippHipp. Järvheden själv är däremot helt omdeveten och han kom in med 5-6 jäkligt roliga manus. Det är verkligen inget plagiat: vissa ämnen är "för lätta" för att inte fler ska kunna skoja om dom. Dom flesta sketcher som jag skulle vilja göra är redan gjorda i Flying Cirkus. Blir man alldeles för anal kan man till slut inte göra någonting. Det är en väldigt svår känsla att komma överens med när man jobbar med humor. Man vill alltid göra det unika. Men man vill inte heller strypa sådant som är roligt, särskilt när det kommer från ett helt annat håll.
Jag tänker på när jag var redaktör för Björn Gustafsson förra säsongen. 50% av hans idéer var Helt Apropå-sketcher, men han var inte ens född när dom sände.

Freddi W sa...

Jag förstår. Jag tycker absolut inte att lån, stölder och omedvetna tolkningar är någonting dåligt, jag är bara intresserad av hur man som yrkesverksam komiker tänker kring sådant. Tack för ditt svar!