tisdag 19 oktober 2010

Le poll officiel

Tänkte testa på att köra lite omröstningar på LBO.

Jag är inte särskilt stolt över att jobba i samma koncern som Mastiff som gör Kungarna av Tylösand, Paradise Hotel (som har sämre tittarsiffror än Helgmålgringning) och Celebrity Rehab (som nu tydligen läggs ner). Men jag har blivit tillräckligt mycket cyniker av TV-branschen för att förstå att dom faktiskt i vissa fall bara levererar vad folk vill se. Kungarna ses av cirka 300.000 tittare med en rating i Kanal 5:s huvudmålgrupp på över 5, vilket är en siffra som en kommersiell kanal är mycket nöjd med.

Men nu till frågan i enkäten. Jag vill veta varför ni tittar? Om nu någon som läser LBO tittar på Kungarna av Tylösand så vill jag gärna veta varför.
Om alla svarar som Aron Flam kallade det i SVT:s Debatt, att det är lyteskomik, så blir jag lite lugnare. På något sätt.

PS.
Mastiff gör även stor, och snäll, underhållning som Så ska det låta, Let's Dance och Så mycket Bättre (premiär på lördag på TV4).

2 kommentarer:

Ströbaek sa...

Sorry. Jag har aldrig trott på uttrycket: "Vi ger bara tittarna det de vill ha". Av den enkla anledningen att "folk" inte vet vad de vill.

Man ska inte glömma att, innan folk fick små "boxar" i sitt hem som mätte tv-tittande, så var (enligt undersökningar som gjordes per telefon) de mest sedda programmen nyheter, natur-pgm och dokumentärer.
Sedan när mätningarna gjordes om så var "Har ni hört den förrut" det mest sedda programmet.
Om du frågar "svennebanan" vad han vill se på TV så kommer han med säkerhet ljuga.

Så vad göra? Jo, servera tittarna det de inte visste att de ville se... Dessvärre sitter det en massa programchefer, kanalchefer och "förståsigpåare" som med jämna mellanrum säger: "f´låt, men det är "skit" som folket vill ha" - detta gör det svårare att göra god TV.

LBO (Sköld) sa...

Din kommentar är full av goda poänger, Ströbaek. Men det är ändå en grej jag inte får ihop:
Jag vet massor av program som alla jag pratar med älskar, men som ingen tittar på. Och sen vet jag lika många program som alla hatar, men som massor av folk tittar på. Jag vet vilka program jag vill ha gjort innan jag dör. Men jag är ändå så förbryllad över att det förhåller sig så.