söndag 21 november 2010

Vems lilla hjärta flyger

Rubriken har ingenting med innehållet att göra. Lyssnar bara på den låten i lurarna just nu. Vilken vecka det här har varit. Massa skit i början. Sakta, sakta började allt kännas bättre och toppades nu i helgen med bästa paret på helghäng och seger i superderbyt mot Arsenal. Nästa vecka ska det tokjobbas med auditions och piloter. Den veckan kommer bli både hård och rolig.

Ikväll ska jag lite lätt rödvinsbakis titta på Parlamentet och Starke man. Parlamentet ligger stabilt på sin share kring 18-19% och känns extra härligt en kväll som denna med Jossan, Marika, Annika och Per. Marika gjorde en förträfflig debut. Hon är så där härlig och man gillar henne. Vilket för mig till ett annat ämne. I den cyniska TV-världen handlar det ändå någonstans om just detta om en komiker ska lyckas. Feelgood är det nya svarta. Vilka är höstens största succéer? Fångarna på Fortet (1,8 miljoner i snitt), Så Mycket Bättre (1,4 miljoner i snitt) och Pensionärsjävlar (höga 500.000 i snitt). Pensionärsjävlar var säkert insålt som lite edgigt, gamlingar och sex - det sista tabut, men det är i slutändan ett varmt program. Nu vill alltså tittarna ha det lättsmält och trevligt. Ett Robinson är tvärute. Alex Schulman är ett internetfenomen som aldrig haft tittarsiffror. Stora komiker och programledare måste vara lätta att gilla. Sverige är för litet för obekväma människor. Jag hade mer än gärna sett programledare som är lite mer karaktärer och spottar och svär. Som Aschberg när han kom och som...ja, det finns inte så många sådana programledare i Sverige. Trevligt är kung.

På tal om det så var Robins igår väldigt bra. Känns exklusivt med Håkan Hellström i TV. Han intervjuas i varenda tidning, men hur många talkshowbesök har han gjort? Miljonpublik. Robin är ju charmig. Men svag rating i 15-44 den här säsongen med tanke på hur höga siffrorna är i tusental. Ingen bra trend. Robin behöver på sikt mer än Robins för att inte bli en SVT-programledare som bara gamlingarna bryr sig om. Robin var enda programmet som lockade storpublik under 40. Det får man inte tappa. (Så Fritte Fritzson där har du skälet till att jag inte har bloggat om Robins tittarsiffror).

Inga kommentarer: