tisdag 4 mars 2008

Schyfferts 40-års roast

The queen of mean. Sverige har fått en egen Lisa Lampanelli. Vetefan om inte Petra Mede var roligast igår. Petra kommer vara ett lika självklart inslag på kommande roasts som Andrés tuggummi (och André).


Petra utanför Republik där den utmärkta efterfesten ägde rum.

Till saken hör att alla var jäkligt roliga.

Det byggde nog en del på förväntningar vilka publiken tyckte var roligast. Betnér var rolig, men han rostar ju liksom jämt, så därför fick snälla David Batra efter honom bättre respons.

Petra, André, David, Glans och Appelquist (Kristoffer dessutom smartast) tyckte jag var bäst/roligast (4 av topp 5 jobbar med Morgonsoffan: Yes!). Gardell fick Schyffert att ställa sig upp och gå i cirklar (jag ska inte säga varför), Fredrik Lindström hade den mest intiterade och elegantaste roasten , Luuk (som drog fram sitt hat till en av Schyfferts söner) den mest annorlunda, Anna-Lena sa sånt som var sant, Özz var hård trots hård förväntan. Jag säger det igen: alla var skitbra.

Mest av alla vill jag dock plussa Schyffert för att han genomförde det här. Hans sammansättning av komiker var genialisk. Roasten har kommit till Sverige. Ribban har dock lagts abnormt högt. Hur fasen ska man kunna göra en roast efter detta?

Sen Stand-up galan har jag burit en idé om att göra en roast där välgörenhetsändamålet är cancerforskningen (med tanke på min mamma, så vore det en ångestventil). Nu har Schyffert satt standarden. Tar någon stafettpinnen (inte den stafettpinnen) eller gör Schyffert nästa roast också?

Tommy på Literoligare har skrivit bra om tillställningen här.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite lätt irriterande att jag missade rosten. Men en dubbelbokning är en dubbelbokning som Fredrik Brunes säger.

Johan, filmades detta för kommande publicering?

//Matt Mellow

saom sa...

Kul att alla hyllar Petra Mede. Hon verkar vara så grymt skön.