måndag 25 januari 2010

Grym Glans på Guldbaggen

Johan Glans var makalöst bra tycker jag! Alla hans delar kändes jättetrygga och jätteroliga. Alla delar förutom inledningsnumret som involverade honom och någon person till kändes mindre trygga och mindre roliga.

Alain Darborgs VB var också jättebra. Synd att jag inte fick voice:a dom som det var tänkt. Tidbrist. Åt bägge håll tror jag.

Märkte under galans gång att jag visst brydde mig i vissa kategorier. Jag ville verkligen att Lisa Siwe skulle vinna (hon som svor mer än Kjell Bergqvist) i sitt tacktal.
Och sen ville jag att Olle Sarri skulle vinna. Inte för att jag sett någon av dom nominerades filmer utan för att jag tycker han är så trevlig.

Storslam åt Milleniumfilmerna som väntat. Men jag har en retorisk fråga angående filmerna till Søren Stærmose: hur står det till med feminismen i böckerna/filmerna? Jag menar egentligen? Just det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Brukar inte engagera mig i detta spektakel men gårdagen var mycket bra. Hög klass på skämten, sotgligt nog för folket på plats var nivån så hög att många inte fattade poängerna. Vilket iofs bidrog till komiken i TV-soffan med närbilder på människors ansiktsuttryck när något gick dem helt förbi!
/Hyleborg