torsdag 10 april 2008

Till komikernas/kanalernas försvar

Det skrivs i AB idag (och på andra ställen) att komikerna Björn Gustafsson, André Wickström och Johan Glans är med överallt. Jag vill genast springa till deras och andra stora svenska komikernas försvar. Och till kanalernas.

Morgonsoffan pitchades för två år sen och de övriga komikerna (exkl. Glans & Batra) signades tidigt i höstas.

Schyffert ringde säkert runt någon gång förra året och frågade om komikerna ville vara med i Sverige pussas & kramas, inspelning januari & februari. Han kan inte veta när femman tänker sända det.

Och så Parlamentet. Glans och Björn är med kanske 3-4 gånger var. Det är egentligen inte så mycket. Det blev säkert också klart i höstas.

Sen råkar det då bli så att allt sänds samtidigt. Hur ska komikerna veta det? Hur ska kanalerna veta det? Dom kan inte direkt ringa och fråga varandra.

Jag förstår tittarna, men hur ska man göra? Sverige är för litet för att komikerna inte ska tacka ja till roliga program.

Sen visar ju Parlamentet återigen att dom är först med att fösa in nya komiker när Soran m.fl. får debutera den här säsongen.

Lösningen är att man satsar på humor på bredden. Vågar cheferna det? nä, men det börjar röra på sig. En sån som Björn vill alla chefer ha och publiken se. Det här året. Nästa vet man aldrig. Ytterligare ett skäl för en komiker att säga ja till roliga projekt. Och för en kanal att sända.

Men att det krockar. Ledsen. Inget vi kan göra något åt.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

carrie johnson fireboo sa...

så länge ni lockar unga tittare är väl allt frid och fröjd, aye?

& jag finner det långt ifrån jobbigt att vissa komiker syns mycket på teve nu. Det är ju kanonbra!

Tina sa...

Så jävla typiskt att det ska gnällas om allt. Det är ju meningslöst. Kul när det går bra för komikerna och humorn i allmänhet!

Själv ska jag och en kompis på weekend i sthlm den 18:e som kommer vara fullspäckad med stand up, och ett besök i parlamentet. Kommer ju bli hur kul som helst!

Anonym sa...

Ähh visa mer Björn och Johan ;D dom äger!!