söndagen den 22:e juni 2008

Lena Forsman (c) - ett steg före oss andra

Jag jobbade ihop med Richard Slätt på Strix i höstas. Då lärde jag mig två saker om honom: 1. Han äter aldrig lunch innan klockan 12.30 och 2. Han skräder inte orden.

På sin blogg skriver Richard ett inlägg med rubriken "Ni kan dra åt helvete". Målet för inlägget är ett antal liberala vänner (eller numera kanske f.d. vänner). Jag ser inlägget som väldigt personligt. Inte speciellt fyllt av hat. Richards inlägg fick dock Lena Forsman, kommunikationschef centerpartiet, att skicka nedanstående mail till Strix Televisions VD.

-----Original Message-----
From: Lena Forsman [mailto:lena.forsman@riksdagen.se]
Sent: den 19 juni 2008 11:01
To: Henrik Stenlund
Subject:

Hej, vänder mig till dig i egenskap av chef eftersom jag hade själv uppskattat en kontakt från en kollega i samma situation.
En person som presenterar sig som medarbetare på Strix har en blogg där han använder ett språk och en ton som tyvärr är vanlig i bloggvärlden men är oacceptabel i umgänget människor emellan.
Nu är det ledamöter i riksdagen som är föremål för hans hat men det är ändå över gränsen.
Vill bara fråga om du tycker det är ok att en medarbetare på ert företag, där han presenterar sig som journalist agerar så här.
Han presenterar även sina arbetsgivare genom att länka till er hemsida.

mvh Lena Forsman

http://rattochslatt.blogspot.com/
Lena Forsman
Kommunikationschef
Centerpartiet
08-786 60 89,
0706-33 10 08
lena.forsman@riksdagen.se
www.centerpartiet.se
--


Det känns ju minst sagt ironiskt när man säger att FRA-lagen inte hotar någon av alla våra grundlagar som vi håller så kära. Kanske är det helt enkelt så att Lena Forsman är ett steg före oss andra: vårt nya samhälle innebär inte yttrandefrihet, det innebär åsiktsregistrering.

--

Helt oberoende av ovanstående vill jag också påminna om ett faktum:
Sekretessbelagda uppgifter har alltid gått att köpa för pengar.

"Nä, vi kommer aldrig lämna ut något till USA eller någon annan". Säg det till dom två egyptierna också.

1 kommentar:

Fritte Fritzson sa...

Hej Johan! Tack för ditt engagemang i FRA-frågan, som känns bra och äkta. Men borde du inte byta bloggleverantör om du värnar om yttrandefriheten. Blogger/blogspot ägs väl av Google som arbetar med den Kinesiska diktaturen i kinesiska Google.

Kanske vi alla borde göra förresten...