torsdagen den 19:e juni 2008

Riksdagen är uppenbarligen fylld av idioter

Citat från Annie Johanssons blogg:
"Alla partier utom miljöpartiet vill ha en reglerad signalspaning som har starka rättsäkerhetsgarantier."

Då vet jag vem jag ska rösta på. Att avlyssna eller inte avlyssna är en binär fråga.
Jag tycker den här frågan är så viktig att jag kan tänka mig att rösta bara utifrån den. Så förbannat illa sköter samtliga riksdagspartier utom mp (uppenbarligen) det här. (Dom är ju inte så mycket för ett positivt företagarklimat, men det skiter jag i).

Att vara för FRA-lagen, även om man lägger till kontrollinstanser som parlamentariska kommitéer och Datainspekationen, är fel. Vi bryter, som Peter Englund sa i DN idag, ett tabu. Det är ett första och ett väldigt stort steg ifrån ett fritt och liberalt samhälle.

Vad är nästa steg? Resa Berlinmuren och införa dödsstraff? Ingenting förvånar mig längre i Sverige. Tror det var Stellan Skarsgård som sa i en intervju en gång att "anledningarna till att bo kvar i Sverige försvinner en efter en". Här har ni ytterligare en.

--

Man kan ju också bara lägga ner FRA. Visst ingen kommunikation sker i luften längre. Lägg då ner denna värdelösa civila myndighet.

FRA:s Generaldirektör Ingvar Åkessons argument är mycket riktigt också att FRA vill få tillbaka den trafik dom har tappat. Läs behålla jobbet. Vidare säger han att den här typen av verksamheten är inget konstigt, det gör man ju i USA och Storbritannien också. Dom länderna gick in i Irak (bland annat). Det finns en lite annan hotbild mot dom.
Ingvar Åkesson pratar också en del om samarbetet med andra länder och att "man inte lämnar ut någon information till andra länder om det kan skada svenska intressen". Att utföra beställningsjobb åt USA är väl inget som skadar svenska intressen? Man blir lätt väldigt konspiratorisk här.

1 kommentar:

Hogrelius sa...

Ni lurar inte hela Svenska folket!

Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.
FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?
Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?

Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?

Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!

Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.
Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?
Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.
Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.
Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!
Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?
SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.
Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!

Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!

I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!