söndag 12 oktober 2008

Humorkartan vecka 42

Eftersom dom cirka 100 som läser LBO regelbundet (övriga kommer av andra mer slumpmässiga skäl) är någorlunda intresserade av humor som bransch kommer här nätverket.
En av dom begåvade medlemmarna i manusfamiljen, en fullt funktionell familj ska sägas, Stefan Wiik gissade i kommentarsfältet att humorsverige styrs av män i 35 års åldern. Låt oss se om han har rätt:

Måndag: I ditt ansikte
(Tror) av och med: Betnér, Soneby, Bobbo Krull. Män cirka 35 år.

Tisdag: Morgonsoffan
Producent: ingen, redaktörer: Johan Sköld, Ola Norén, Ola Söderholm. Män cirka 35 år med en air av ungdomlighet i form av "Lill-Ola".

Onsdag: Snacka om nyheter
Producent: Anders Lenhoff, Hans Rosenfeldt 50% vardera, redaktör: Martin Soneby. Män cirka 35 år (och mer än så i producenternas fall)

Torsdag: -

Fredag: Robins
Producent: Osäker (Per Nordahl?), redaktör: Peter Wirén, övrig redaktion: Johannes Finnlaugsson och Valle Westesson. I snitt - män 35 år.

Fredag hela veckan:
Producent: Benjamin Thuresson, redaktör: André Wickström, övrig redaktion: Stefan Wiik och Andreas Tottie. Sistnämnda kring 40, förstnämnda låga 30, alltså 35 år i snitt - igen.

Lördag: Lilla landet Lagom
Producent: Stefan Wiik, Redaktör: Josef Sterzenbach, Författare: Andreas Tottie, Råland Ulvselius. Stefan och Andreas har nämnts redan och Josef och Råland - ja, dom är män födda 1973.

Extra Extra:
Producent: Gustaf Skördeman, redaktör: Mikael Koppelman. 35 år och könet är manligt. (Där var jag snäll, Gustaf...)

Söndag: Parlamentet
Producent: Ja, du: det står Anders S. Nilsson i eftertexterna, men i kontrollrummet är det Råland Ulvselius som sitter på den bakre raden. Redaktörsrollen är delad den här säsongen, tror jag. Största humorprogrammet styrs även det av män cirka 35 år.

Du har banne mig rätt, Stefan.

(Och förmodligen har du en ganska hyfsad fakturering under hösten också.)

5 kommentarer:

Magnus Betnér sa...

Tesen stämmer nog, men i fallet med "I ditt ansikte" så har du missat åtminstone två kvinnor. Tre om man vill vara snäll.

I ditt ansikte hade inte blivit till utan Helenas 2 månader långa slit med att hitta grupper och vinklar. Hon var också med som producent under resans gång. Även femmans producent är kvinna i form av Carina Carlsson. Inte för att hon har gjort så mycket, men ändå. Kerstin på brommamamma får man heller inte glömma hon är både kvinna och i högsta grad delaktig, inte bara i denna brommamammaproduktion utan även i deras andra.

saom sa...

Bisarrt.

LBO (Sköld) sa...

Mange,
det finns inte helt oviktiga kvinnor i alla dom här produktionerna.
Sofia Andersson i Parlamentet, alla kvinnor som är medverkande osv.
I vår Morgonsoffa är Petra Mede en idéspruta både formmässigt och manusmässigt.

Men ingen kvinna står för manusurvalet, "lägger" programmen eller har final cut.

Det är det som är själva poängen.

Linn Edlund sa...

"Final cut" speglar bara hur vägen ser ut som leder fram till "final cut".

Keep Smilinn!

msoneby sa...

Jag är trettiotvå.

För helvete.