tisdag 15 september 2009

Roast på Berns del 2

Hej. Såg Roast på Berns i efterhand. Igår var Betnér kungen. Men återigen var alla kul som fan. Det här är ett bra program.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Johan,

Alltid kul att läsa vad du tycker om tv. Jag gillar också Roast på Berns men min fråga är: Varför tycker alla att det här är bättre än Grillad? Det är ju exakt samma program. Okej, Grillad hade något avsnitt där kvalitén var låg men överlag tycker jag att det var roligt, ungefär lika roligt som Roast på Berns. Funderar över vad som hade hänt om ordningen hade varit den omvända... Men det kommer vi aldrig få veta. Vad tror du?
Viktor (från Uppsala, just nu i Australien)

LBO (Sköld) sa...

Hej Viktor!
Jag tror det finns några förklaringar. Manusmässigt håller Grillad jämnbördig kvalitet med Roast på Berns. Tycker Grillad-redaktion var duktig på att inte upprepa sig. Sen var ju omsättningen på komikerpanelen ganska stor där i.o.f.s. Men skälen till att Roast på Berns upplevs som bättre är två:
1. Formen. Programmet jobbar med närbilder på skämtets tilltänkta offer. Det är på Berns och inte i en TV-studio med svagt genomtänkt scenografi. Berns känns närmre, snyggare och mycket mera LIVE.
2. Komikerna. Det är Sveriges främsta ståuppare i Roast på Berns. Leveransen blir helt enkelt lite bättre. Och det gör en del för totalintrycket.

Så tror jag.

Anonym sa...

Jag kan inte säga emot.
Viktor