onsdag 2 december 2009

En idé jag har haft länge

Ibland har jag bloggat om idéer som folk har snott. Så jag vill bara påminna om att LBO anses ha verkshöjd enligt ett prejudicerande fall där Ulf Lundell var inblandad.
(D.v.s. jag skriver ungefär lika banala saker som "Saknas pojkvän?" och "Har du alldeles kissat ner dig" (Men nota bene: jag har inte skrivit Jack. Ni får riskkalkylera själva)).

En vän sa att han hade röstat precis som resultatet i en sån där frågemotor som morgontidningarnas nättjänster brukar ha när det närmar sig val. Det är fullt förståeligt för en ung väljare, men det känns inte helt klockrent rent demokratiskt.

Min idé som jag haft sedan förra valet (då detta hände min unge vän) är att gå igenom alla partiprogram i form av en jävligt rolig föreläsning. Stand-up medelst powerpointsstöd kan man säga. Efter det ska man fått hjälp att göra sitt val. Som en frågesnurra fast med humor.

Det skulle kräva jättemycket, skittråkig research - äh, jag är faktiskt lite intresserad - men det skulle kunna bli en rolig grej att sätta upp just innan valet.

Vad tycker ni? Är det en rolig idé?

PS. Hahaha. Ni som trodde att det skulle dyka upp comedy gold. Tråkig idé va? Alldeles för jobbig för att sno. HAHAHA.

6 kommentarer:

Erik Löfmarck sa...

Kul idé! Låter som en Lobbyn Special feat Mr Sköld att servera före valet!

Agneta Wallin sa...

Hallå där Johan, jag bara undrar varför det är angeläget att poängtera att du haft idén så himla länge? Du har väl inte varit på politisk stand up med power point stöd nyligen? Det låter nästan som att du antyder att jag har snott en idé av dig som du har gått och hållit på i 3,5 år. Lite mystiskt faktiskt. För övrigt vill jag hänvisa till Lobbyns verksamhetsidé om att axla humoristiskt demokratiansvar med genomgång av departementen i stället för partiprogrammen. Hoppas att du fortfarande vill komma och vara med när Lobbyn flyttar in i Kulturhuset i vår.
Och till sist ett erkännande; du har helt rätt i att det ska vara kväve. Kväve!! Jag ska aldrig mer säga fel. Dessutom ska jag i fortsättningen säga: Johan Sköld har lärt mig!

Agneta Wallin sa...

Hallå där Johan, jag bara undrar varför det är angeläget att understryka att du haft idén så himla länge? Du har väl inte varit på politisk stand up med power point stöd nyligen? Hm... Det låter nästan som att du antyder att jag har snott en idé av dig som du har gått och hållit för dig själv i 3,5 år. Mystiskt. För övrigt vill jag hänvisa till Lobbyns programförklaring om att axla humoristiskt demokratiansvar, fast vi går igenom departementen i stället för partiprogrammen. Hoppas att du kommer och gästar oss på Kulturhuset i vår. Och till sist ett erkännande; Det ska så klart vara kväve. KVÄVE!! Jag ska aldrig mer säga fel. I fortsättningen kommer jag dessutom att säga; det är Johan Sköld som står för min kemiska utbildning.

Agneta Wallin sa...

Jag är nybörjare, fattade inte att jag skickade två gånger. Trodde det blev fel gång ett. Flåt.

LBO (Sköld) sa...

Agneta: jag har haft idén länge (det var länge sen det var val och Simon Svensson röstade efter en SVD-poll) och powerpoint har jag använt flera gånger senaste åren på olika gig. Jag gillar formen. Det har inget med utmärkta Svar på tal att göra.

Däremot skapar din föreställning och klubben Lobbyn ett klimat som gör att man vågar komma ut ur sin satiriska garderob. Egentligen kan du och Erik (och Lasse) se allt det här som en eloge till det jobb ni gör.

Agneta Wallin sa...

Nej, men du skrev att det händer att folk snor dina idéer och då blev jag defensiv. Alla steg ut är den satiriska garderoben är bra. Överens.