onsdag 1 september 2010

Lektion 1: känn igen programdirektören

Idag skulle vi pitcha för en kanal inom MTG. Vi kom till deras nya flotta lokaler på Ringvägen och klev in i ett auditorium. Vi möts och hälsar. Jag sträcker fram handen till MTG:s programdirektör Iréne Lindblad, Irre kallad, och säger:
"Hej Irre, vi har inte setts." Varpå hon svarar: "jodå vi har setts flera gånger så vi gör såhär istället". Vi kramas. Jag är väldigt duktig på namn och ansikten. Och nu har jag alltså lyckats med konststycket att glömma bort att jag har träffat en av dom viktigaste personerna i branschen (om man nu jobbar på en utvecklingsavdelning på produktionsbolag, så är det ju så).

Tror att jag kom på det nu ikväll när jag åt en kvällsmacka. Jag tror Irre kan ha varit exekutiv producent ihop med sin kollega Mats på TV3:s 20 årsjubileum som jag gjorde på Strix 2007. Det är min bästa gissning. Jag tror det är korrekt, men jag skäms litet lätt över att inte veta säkert. Förmodligen tänker ingen annan på det, men ibland bor det en Larry David i oss alla. N'est pas?

1 kommentar:

Anders Sparring sa...

Det där är en klassiker. Jag har lyckats göra exakt samma palaver framför både beställningschefen och barn&ungdomschefen på SVT. Flera gånger. Deras ansikten skapar en stressreaktion och ju mer man vill ha av dem, desto mindre "relationen ögon, näsa, mun" registreras i hjärnan.