onsdag 29 september 2010

Släpp hästarna fria

Låg på en annan bloggleverantör när jag började blogga 2005 eller 2006 och det blev mycket Spam. Sen hade jag en period när bara Sverigedemokrater kommenterade med olika länkar från deras principprogram som innehöll sägningar om att Sverige ska besvaras svenskt.

Men vem är jag att idka censur? Bloggen lever genom sina läsare och jag har själv tagit död på den genom att jag inte orkar med alla idioter på internet.

Nu kallade Fritte Fritzson, som ju är en liten gubbe själv, min blogg för omodern. Det blev droppen. Klart jag slopar kommentarsgranskningen. Kräver också mer jobb från mig i att bemöta kommentarer, men det får jag ta.

Vi börjar med att snacka politik då. Jag visste att man kunde lita på Miljöpartiet. Dom ska ju vara varken höger eller vänster. Dom hotade att starta regering med Lars Leijonborg 2002 om dom fick inte ministerposter i regeringen Persson. Redan då snackades det om ansvar kommer jag ihåg.

Jag tycker det är coolt att S + Mp och regeringen hittar samarbetsformer kring asyl- och integrationspolitiken. Det innebär att SD bara kan slänga in sina främlingsfientliga brandfacklor i andra debatter. Det försvagar dom.

Blir det ett tråkigt klimat i riksdagen av det här? Absolut inte. Att man motarbetar SD kommer bara ses med goda ögon av väljarna. Dom rödgröna kan välja sina fajter på andra områden. Se det lite som landstingspolitiken i Stockholm. När Karolinska-sammanslagningen skulle ske gick dom borgerliga bort sig totalt i sifferexcersien. Nynäshamnssocialdemokraten och nationalekonomen Ilja Batljan upplyste om detta. Han fick rätt och plötsligt jobbade alla mot samma mål. Det sades bland landstingspolitikerna att det var inspirerande att alla jobbade mot samma mål. Resultatet blev bättre. I vissa frågor tror jag närmast det kan vara en fördel med en minoritetsregering, som kräver blocköverskridande samarbete. Budgeten och Alliansens valmanifest kommer dom att kunna leverera i alla fall.


Se så sätt igång och kommentera.

2 kommentarer:

Burberry Fields Forever sa...

bög

Anonym sa...

Tack för gott samarbete! /Jimmie Åkesson