torsdag 20 september 2007

Kristallen

Så har man då gjort Kristallen. Första gången för mig. Väldigt trevligt innan galan började. God mat och mingel där man kunde prata med folk utan att skrika. Det blev ju lite värre sen på efterfesten med den saken. Snackade med SVT-folk och berömde Emma K (SVT) och Helena (Hepp film) för deras kläder. På guldägget klär sig alla i svart, på tv-galor klär sig alla i svart. Därför ska man göra som dessa tjejer och Gustaf Skördeman! Klä sig färgglatt. Classy.

Stilstudie Skördeman


Själva galan inleddes väldigt bra. Måns Möllers röda mattan-collage var roligt. Rolig avslutning att Måns sprutade vatten på Robban Aschberg som sen drog in Mosse i en reklamskylt inför en förvånad presskår. Schyfferts nominerings-VB i Livsstilskategorin var kul och sen var Filippa Barks VB roligt. En bra första akt, sen dalade galan i kvalitet. Jag tyckte Luuk var bra, Ann Söderlund och Rickard Olsson var bäst som par och Aschberg och Stina inledde med att kalla alla på Annexet för nybörjare för att sedan inte själva kunna sitt manus. Snyggt jobbat...

Man kände att Luuk och Rickard som är duktiga på att skriva hade rensat och lagt till ordentligt i det svaga manuset som var skrivet till galan. Varför måste svenska manusförfattare spela ut snuskkortet när dom inte kan skriva skämt? Det blir inte kul av sig självt. Sen kanske man inte behöver ha samma skämt fyra gånger på samma gala heller. Lite väl internt manus också. Tildes sa bland annat "nu kommer en bumper sen blir det reklam". Eh? Känslan i publiken var att galan var skitlång.

Tobias Persson kom med en dräparkommentar när vi stod upp och applåderade hederspristagaren Karin Falck: "äntligen nån som har gjort nåt!". Timingen var perfekt.

Efteråt var det fest inne på Globen. Det var skillnad på folk som satt i kanalernas champagnebarer och oss som stod i baren. Eller det vackra folket som dröjer sig längst kvar på röda mattan eller dom som är duktiga på sitt jobb. Så kan man också formulera det. Det är min högst personliga bild av TV-Sverige.

En av höjdpunkterna på dansgolvet var Lustgårdens Dajana som dansade med Antikrundans leksaksexpert Peter Plumtky. Någon hade vridit upp vredet till max på Plumtky och sedan var spratteldockan igång. Går inte att återge på en grynig mobilkamera stillbild. Andra gången klassen visades.



Några vettiga visitkort utbyttes trots allt och jag åkte hem alldeles för sent, men gratis i en eyeworksbetald taxi.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: