torsdagen den 6:e september 2007

Savanten Oliver

Tobbe och jag har en bra relation med SVT Syd och bombarderar dom med diverse A4. Vårt eget favoritförslag hittills är ett ganska grovt satirprogram med Brasseyes Phaedogaeddon-avsnitt som formmässig förebild. När vi fick nej på det, så kontaktade vi Peter Fridh (som är utmärkt kul karaktärsskådis) och filmade lite snälla, fina karaktärshumor-sketcher. Vi klippte ihop det och skickade in en jättekort teaser till SVT. Projektledaren sa att han skrattade och nu ligger idén och puttrar nånstans i huset.

En karaktär i denna skissfilmning är absolut förbjuden på SVT. Man får inte skämta om "utvecklingsstörda". Oliver som är savant var ett av våra svagare inslag i teasern, så det kommer aldrig visas i något sammanhang. Jag lyfte bort det och visar det här på bloggen istället. Varsågoda! (Helt ur sitt sammanhang, som ni märker. Tänk Vinslöv möter Twin Peaks och Nollberga. Den miljön är vi i.)
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Marcus Johansson sa...

Bra!
Äntligen är det någon som tar bladet från munnen. En del efterrblivna kanske har övernaturliga krafter, men ett dumhuvud är ett dumhuvud.

Mats Andersson sa...

Vet inte varför jag kommer att tänka på det gamla klassiska ordspråket "Även en blind höna hittar ett korn... i röven."

För övrigt är det kul att Peter Fridh har cykelhjälm på sig. Det jag bäst minns honom från är nämligen en sketch i Fritt Fall på SVT i mitten av 90-talet då han och hans dejt tillsammans skanderar "Våga cykla utan hjälm!"