måndagen den 4:e maj 2009

Silvio Berlusconi leder ett land

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi roar mig. Han kan inte vara på riktigt, men det är han.

UPPDATERING: vänliga läsare har hört av sig och sagt att Maurizio Antonini är den som syns i klippet och att han roar sig med att se ut som Berlusconi på fritiden. Har därför saxat den biten ur inlägget.

Nu till nyheten. Silvio Berlusconis fru Veronica Lario vill skiljas. Hon irriterar sig på hans förnedrande kvinnosyn och skräpkultur. Silvio kontrar med att kärringen blivit vilseledd av vänsterpressen (som är väl det enda han inte äger).
Droppen lär ha kommit när Silvio uppvaktade Noemi Letizia (bilden (och ja, det fanns betydligt mer lättklädda bilder på henne om man bildgooglade)) på hennes 18-årsdag med ett exklusivt guldarmband.Veronica Lario kommenterade det hela med:
- Berlusconi har aldrig någonsin varit närvarande och firat våra barn när de har fyllt 18.

Det är dock oklart vad Silvio och Noemi har för relation, men att hon kallar honom "Pappsen" i media lär ju inte gjort Veronica muntrare.

Händelserna har lett till att många tror att Berlusconi kommer att göra som han brukar med lagstiftningen d.v.s. ändra så att dom passar honom personligen. Att skilja sig är nämligen dyrt och tar åratal i Italien och lättnader i den lagstiftningen kanske kan glädja ett och annat par som åker med skidboxbeprydd Alfa Romeo på väg hem från Val Gardena.

Berlusconi har ju tidigare ändrat en lag som gör att han inte kan bli åtalad så länge han sitter som premiärminister. Skönt, då kan han ju muta folk i fred.

Och det mest chockerande av allt är kanske inte att Silvio är en idiot, utan att idioten leder ett land.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vadå riggat. Tydligaste ledtråden förutom plotten o att nån "råkar" filma just detta. En statsman åker aldrig limo med fönstret nere.

Jakob Fritzell sa...

Ja, vore han inte premiärminister vore det inte lika sorgligt. Stackars människor.
Och tur är det väl att det känns som det skulle krävas en hel del innan Reinfeldt skulle apa efter Youtube-klippet.
Men vilken svensk partiledare - nej säg svensk politiker - ligger mest i farozonen? Jag har svårt att frammana någon inre bild som känns mindre avlägsen än de andra.
Back in the days när Bert fanns på banan skulle det ju varit lika enkelt som en walk over, men nu?
Vem?

LBO (Sköld) sa...

Jakob: Bert ligger nog bra till. Han har gjort värre grejor redan.

Anonym: det är svårt att se om det är han ens en gång, men det är ändå en liten grej i Silvios värld.