söndag 19 augusti 2007

Cristina Husmark Pehrsson - duktig flicka?

Så heter vår Socialförsäkringsminister. Hon är ytterst ansvarig för den nya riktlinjen för antalet dagar man får ersättning för utbrändhet. Riktlinjen är NOLL dagar. Schysst riktlinje.



Men Cristina har minsann också varit utbränd, stod det att läsa i DN härförleden. Den stackarn. Detta botade hon genom att, och jag citerar: "att sova i tre dagar". Känns inte som den där reaktionen när fördämningarna plötsligt brister och mellanchefen hulkar i gråt. Mellanchefens chef säger: "du har nog gått in i väggen". Händer väldigt ofta "duktiga flickor".

Men Cristina har inte varit en "duktig flicka" som bär upp hela sin arbetsplats genom att ha tusen bollar i luften och aldrig äta lunch. En "duktig flicka" som har ansvaret för precis allting, men helt saknar befogenheter; dom ligger ju hos männen i bastuklubben.

Det längsta sammanhängande "arbetet" jag hittar i Cristinas CV är på 15 år. Det hon gjorde då var att att hon var ledamot i Moderaternas föreningsstyrelse. Stressigt? Vänta. Moderaternas föreningsstyrelse - i SVALÖV. Är det något jag inte får ihop så är det orden: SVALÖV och UTBRÄNDHET.

--

Något sådant. Detta kommer vävas ihop med min statstjänstemannarutin på tisdag. Tror det kan bli lyckat.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: